Testimonials

Vitaliteitscoach & diëtist

Caroline Slikker

 

Marloes

Marloes was zelf al heel veel afgevallen en had als wens om ook die laatste kilo's verantwoord kwijt te raken, zodat ze makkelijker de berg op kon fietsen voor Giro di Kika: in 6 dagen tijd bijna 1000km en 16.000 hoogtemeters.

 

In het voorjaar van 2016 ben ik in contact gekomen met Caroline, mijn fysiotherapeut gaf me haar adres. De site sprak me gelijk al aan want is lekker no- nonses.

Toch was het best spannend om een afspraak te maken want hoe gaat zo’n gesprek en bezoek?

 

Alles viel me erg mee. Ik had gedacht op een weegschaal te moeten en dat er allerlei zaken gemeten gingen worden, maar dat gebeurde niet. Ons eerste gesprek was vooral aftasten van mijn wensen/verwachtingen en wat Caroline voor mij zou kunnen beteken. Ik voelde me gelijk welkom en vooral begrepen. Al jaren fiets ik voor een doel voor mezelf: in Zweden de Vatternrunde en het jaar daarna de Maratona in Italie. Mooie doelen en het ging best goed maar ik merkte dat mijn gewicht me in de weg zat. En ondanks dat ik dacht op mijn eten te letten en de vele fietsuren, ging het met het gewicht niet echt bergafwaarts. Deze zomer had ik als doel een goed doel gesteld en weer een stapje meer en dus zwaarder dan het vorige doel. Maar dat gewicht…. Ik wilde niet weer dat me dat in de weg zat.

 

Ik dacht dat een gewone diëtiste me niet zou begrijpen, want sport die ook? Toen kwam dus Caroline op mijn pad. Zij heeft op hoog niveau gesport en zal dus wel begrijpen waar ik het over heb.

Na het aftastende gesprek gingen we aan de slag en dat was dus niet met meten en wegen en “straffen”, maar vooral met mij nadenken hoe ik eet, beweeg en waar verbeter- en aandachtspunten zaten. Ik kreeg veel praktische tips. Waarom eet je bijvoorbeeld op een duurtraining bij de traditionele banaan ook een stuk appeltaart? Waarom pak je uit gewoonte steeds dropjes die in je dashbordkastje liggen? Het hielp om die dropjes op een andere plek te leggen, zodat je daar bewust van was (disruptie) en dat je dan ook bewust voor wel of geen dropje kiest.

 

De persoonlijke interesse en aandacht van Caroline zijn erg prettig daardoor durf je ook makkelijk een mindere periode te vertellen en dan ga je samen aan de slag om dit aan te pakken en om dit in de toekomst te voorkomen. Verder vond ik de weetjes ook prettig om te horen: als je intensief sport dan heb je 60 gr koolhydraten per uur nodig om de prestatie te leveren. En te veel zou niet nodig zijn dus dan verbrand je te weinig en val je zeker niet af. Maar bij een rustige duurtraining ligt dat anders, dan heb je minder nodig voor de verbranding en je prestatie.

Vooral de praktische informatie heeft mij erg geholpen om mijn doelen te bereiken en ik verloor die extra kilo’s. Daardoor ging ik soepel de bergen op tijdens de Giro de Kika. Ik heb een hele mooie tocht gereden voor een goed doel en mijn persoonlijke doel heb ik ook behaald. Ik ben goed afgevallen door de goeie begeleiding van Caroline en ben blij dat ze op mijn pad is gekomen.

 

 

 

Vitaliteitscoach en diëtist Caroline Slikker

06 55 1912 73

Copyright © All Rights Reserved